Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από το ΣτΕ η οριστική απόφαση για επαναληπτικές εκλογές σε Καισαριανή και Μάνδρα Αττικής

Από το ΣτΕ η οριστική απόφαση για επαναληπτικές εκλογές σε Καισαριανή και Μάνδρα Αττικής
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο ενέκρινε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας
Τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στους Δήμους Καισαριανής και Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής, αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν τον τελικό λόγο για το αν θα γίνουν ή όχι επαναληπτικές εκλογές στους δύο επίμαχους Δήμους, θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δύο δικαστικές αποφάσεις επαναληπτικές εκλογές πρέπει να γίνουν σε όλα τα εκλογικά Τμήματα του Δήμου Καισαριανής μεταξύ του εκλεγέντος δημάρχου Γεώργιου Κοντόσταυλου (Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής) και του Ηλία Σταμέλου (Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής).
Στο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Κοντόσταυλος είχε λάβει 26,26%, ενώ είχε ισοψηφήσει ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας (Καισαριανή Δημιουργία) και ο κ. Σταμέλος. Όμως, ο κ. Καμπάκας πέρασε στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών και αναμετρήθηκε με τον κ. Κοντόσταυλο.
Στο δεύτερο γύρο ο κ. Κοντόσταυλος έλαβε 61,55% και ο κ. Καμπάκας 38,45%.
Στο διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχε προσφύγει ο κ. Σταμέλος ζητώντας να ακυρωθεί ο α΄ γύρος των δημοτικών εκλογών.
Πράγματι το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 15/2014 απόφασή του έκανε δέκτη την αίτηση του κ. Σταμέλου και του αναγνώρισε ένα ψηφοδέλτιο και ακύρωσε δύο του κ. Καμπάκα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης. Δηλαδή, ο κ. Σταμέλος πέρασε δεύτερος στην τελική κατάταξη και ο κ. Καμπάκας τρίτος.
Τα επίμαχα ψηφοδέλτια που ακυρώθηκαν έφεραν χαρακτηριστικά γνωρίσματα, δηλαδή αντί σταυρού είχαν «ν».
Με άλλη δεύτερη, απόφασή του (9/2014) το ίδιο δικαστήριο (Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών) έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές στον Δήμο Μάνδρας Αττικής.
Στο Πρωτοδικείο είχε προσφύγει η υποψήφια δήμαρχος Ιωάννα Κριεκουκη (Μαζί στη Νέα Πορεία) δεύτερη στην κατάταξη και ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Πανωλιάσκος (Δημοκρατική Συνεργασία) που ανήκει στον αποκαλούμενο προοδευτικό χώρο και είχε καταταγεί τρίτος.
Και οι δύο στρεφόντουσαν κατά του επενεκλεγέντος δήμαρχου Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή).
Ο κ. Δρίκος στον β΄ γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 51,88%, η κυρία Κριεκούκη 48,12%, ενώ ο κ. Πανωλιάσκος στον α΄ γύρο των εκλογών είχε καταταγεί τρίτος και είχε λάβει ποσοστό 27,72%.
Οι εκλογές στην Μάνδρα θα επαναληφθούν καθώς τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης