Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Στο 6,1% αυξήθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Αυστραλία: Στο 6,1% αυξήθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο
Περισσότερες από 29.700 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον ένατο μήνα του 2014
Στο 6,1% αυξήθηκε η ανεργία στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, με περισσότερες από 29.700 θέσεις εργασίας να χάνονται τον εν λόγω μήνα και έναντι προσδοκιών για αύξησή τους κατά 15.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατριστική υπηρεσία της χώρας.
Σημειώνεται ότι η ανεργία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στο 6% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι των προκαταρκτικών στοιχείων για 6,4% και 6,1% αντίστοιχα.
Ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 21.600 άτομα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης μειώθηκαν κατά 51.300 άτομα.
Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Αυστραλίας, προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων της ανεργίας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς εκτίμησε ότι τα στοιχεία δεν ήταν αξιόπιστα.
Νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι είχαν προστεθεί 121.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, όμως πλέον αναθεώρησε αυτόν τον αριθμό στις μόλις 32.100.
Η απόφαση για την αναθεώρηση των στοιχείων ήταν συνέπεια αμφιβολιών που εκφράστηκαν σχετικά από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, αλλά και κριτικής από οικονομολόγους, οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι τα στοιχεία ήταν ύποπτα για «άγρια μόχλευση».
Από την πλευρά της η στατιστική υπηρεσία τόνισε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει την πρόσφατη μεταβλητότητα στα στοιχεία για την ανεργία, όμως αναθεώρησε τη μεθοδολογία της με τη βοήθεια και ανεξάρτητων ειδικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης