Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ρωσική Baikal ενδιαφέρθηκε για την Attica bank αλλά αποχωρεί κακήν κακώς – Στον αέρα η ΑΜΚ των 434 εκατ που παρατείνεται

tags :
Η Ρωσική Baikal ενδιαφέρθηκε για την Attica bank αλλά αποχωρεί κακήν κακώς  – Στον αέρα η ΑΜΚ των 434 εκατ που παρατείνεται
Η Baikal κατηγορεί ευθέως την Attica bank για τον διαγωνισμό....υποστηρίζει ότι δεν ξέρει που βρίσκεται η διαδικασία κανείς δεν την έχει ενημερώσει....
Η αποκαλυπτική επιστολή της Ρωσικής επενδυτικής εταιρίας Baikal Wealth Management στην UBS αποδεικνύει ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την Attica bank βρίσκεται στον αέρα καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι ενδιαφερόμενοι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.
Δεν αποκλείεται πίσω από την στάση της Attica bank να περιθωριοποιήσει την Ρωσική Baical να κρύβονται και πολιτικά παιχνίδια.
Πρόσφατα είχαμε τονίσει ότι η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού συμμάχου στην Attica bank μάλλον ακυρώνεται και η αύξηση κεφαλαίου των 434 εκατ θα λάβει παράταση ορισμένων μηνών.
Προφανώς η διαδικασία συνεχίζεται έως τις 13 Οκτωβρίου την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και θα υλοποιηθεί η γενική συνέλευση της Attica bank και εκεί η διοίκηση θα αποκαλύψει τα τελικά σχέδια....
Από την επιστολή που έστειλε η Baikal στην Attica bank – ακόμη και αν δεχθούμε ότι η Attica bank έχει αποφασίσει να διακόψει την διαπραγμάτευση με τους ρώσους – αποδεικνύει ότι δεν ακολουθείται η πρέπουσα διαδικασία.
Η Ρωσική Baikal εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά ουσιαστικά δεν βρήκε ανταπόκριση.
Αν ήταν ένα  fund σαν το Apollo που και αυτό αποχώρησε ίσως να αξιολογείτο διαφορετικά.
Πάντως ρόλο κλειδί έχει διαδραματίσει και η ΤτΕ...

Τι αναφέρει στην επιστολή της η Baikal προς την UBS

 Η Baikal έχει δείξει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον ευθύς εξαρχής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.
Είχαμε υποβάλλει μία ενδεικτική προσφορά, όπως ορίζει η διαδικασία που προτείνεται εσείς, και περιμέναμε τα επόμενα βήματα.
Και τότε, συνέβη μία παρέκκλιση των όσων περιμέναμε να συμβούν και λάβαμε πρόσκληση για να συναντηθούμε με τη διοίκηση της Attica Bank, στη συνέχεια με το ΤΣΜΕΔΕ, στη συνέχεια με την Attica Bank και την ΤτΕ μαζί και ούτως καθ' εξής.
Αν και εμείς ζητήσαμε επιβεβαίωση της υποψηφιότητάς μας, αν και εμείς ξεκαθαρίσαμε επανειλημμένως τι ακριβώς ζητάμε, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, πέραν των προσκλήσεων.
Το διοικητικό μας συμβούλιο αποφάσισε σήμερα (8 Οκτωβρίου του 2014), πως σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον, όπου δεν ξέρουμε που πραγματικά βρισκόμαστε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας.
Παρακαλώ επικοινωνήστε με το δικηγόρο μας στην Αθήνα, τον κ. Τάσο Αβριντίνη, o οποίος γνωρίζει τα συμφέροντα των επενδυτών μας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σ' αυτό το κομμάτι.
 Είμαι σίγουρος πως θα συναντηθούμε και στο μέλλον για άλλα deal, στα οποία  δεν θα παρουσιαστούν τόσα πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα.

Το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης