Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιγότερες οι προσλήψεις τον Σεπτέμβριο - Σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας βλέπει το υπ. Εργασίας – Κλειδί, η ανάπτυξη της οικονομίας

Λιγότερες οι προσλήψεις τον Σεπτέμβριο - Σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας βλέπει το υπ. Εργασίας – Κλειδί, η ανάπτυξη της οικονομίας
Στο εννεάμηνο του 2014 προστέθηκαν 186.923 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστύματος «Εργάνη»
(upd) Στη «σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», τα οποία κατέδειξαν ότι το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 δημιουργήθηκαν 186.923 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό,  πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση αντίστοιχου εννεαμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα, ενώ είναι υψηλότερη και από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι (165.702 θέσεις εργασίας).
Ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος ειδικότερα στον μήνα Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι «ύστερα από οκτώ συνεχόμενους θετικούς μήνες μέσα στο 2014, είναι ο πρώτος μήνας που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο προσλήψεων απολύσεων κατά 3.960 άτομα».
Ωστόσο, όπως επισήμανε, πρόκειται για «αναμενόμενη» εξέλιξη, καθώς «ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα που ιστορικά, λόγω λήξης της τουριστικής περιόδου σε πολλές περιοχές της χώρας, παρουσιάζει συνήθως αρνητικές ή οριακά θετικές ροές απασχόλησης».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «το κατ’ εξαίρεση υψηλότατο θετικό πλεόνασμα του περσινού Σεπτεμβρίου 2013 οφειλόταν κατά βάση στο κύμα μετατροπής “μαύρης εργασίας” σε νόμιμες και φανερές θέσεις εργασίας, αμέσως μετά την εφαρμογή των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία».
Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας», σημειώνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εμπροσθοβαρής υλοποίηση παρεμβάσεων απασχόλησης μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, αλλά στοχευμένες δράσεις για τους νέους σε εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία».
Όμως, όπως σημείωσε, «εμπεδώνεται σταδιακά –και λόγω της συνεπούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων- ένα κλίμα θετικών προσδοκιών και εμπιστοσύνης που τροφοδοτεί το νέο κύκλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- αποτελεί το «κλειδί» για τη δομική αποκλιμάκωση της ανεργίας.


(πρώτη ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 09:55)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης