Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης από τον Putin προς την Ουκρανία

Bloomberg: Η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης από τον Putin προς την Ουκρανία
Εν τω μεταξύ η Ρωσία φαίνεται να γίνεται περσσότερο διαλλακτική προς την Ουκρανία και στο μέτωπο του φυσικού αερίου
Ως θετικό βήμα για την διατήρηση της εκεχειρία και τον οριστικό τερματισμό των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία, χαρακτηρίζει το Κίεβο την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, V. Putin διέταξε πριν από δύο μέρες περίπου 17.600 στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν από το καλοκαίρι για ασκήσεις στην περιοχή Rostov, αποσυρθούν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους.
«Στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονταν στα σύνορα με την Ουκρανία φαίνεται πως επιστρέφουν στις περιοχές της μόνιμης εγκατάστασης» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Adriy Lysenko μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Η αποχώρηση των στρατιωτικών μονάδων, ιδιαίτερα των αεροπορικών μέσων και των τεθωρακισμένων οχημάτων από τα ουκρανικά σύνορα είναι ένα θετικό βήμα και βοηθά στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».
Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κατηγορήσει επανειλημμένως την κυβέρνηση της Ρωσίας για την παροχή όπλων και χρηματοδότησης στους φιλορώσους αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, με την Μόσχα όμως να αρνείται κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό.
Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση της Ρωσίας μπορεί να συμβάλλει στην καλυτέρευση των σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ αλλά και στην άρση των κυρώσεων.
Εντωμεταξύ η Ρωσία φαίνεται να γίνεται περσσότερο διαλλακτική προς την Ουκρανία και σε ένα άλλο μέτωπο: το χρέος για το φυσικό αέριο.
Ο υπουργός Ενέργειας, Al. Novak δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιτρέψει ένα πιο ευέλικτο χρονοδιάγραμμα πληρωμών.
Βέβαια η Ρωσία εξακολουθεί να θέλει η Ουκρανία να πληρώσει 3.1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους αλλά είναι πρόθυμοι να δεχθούν μια πρώτη δόση του 1,45 εκατομμύρια δολάρια, αντί των 2 δισ. που ζητούσαν νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης