Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Προκλητική ενέργεια η σημαία της «μεγάλης Αλβανίας» - Απογοητευτικά τα επεισόδια στη Σερβία

EE: Προκλητική ενέργεια η σημαία της «μεγάλης Αλβανίας» - Απογοητευτικά τα επεισόδια στη Σερβία
Η πολιτική δεν πρέπει να ασκείται με προκλήσεις στα στάδια...
Την «απογοήτευση» της ΕΕ για όσα συνέβησαν στο Βελιγράδι στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς έκανε λόγο για «πράξη πρόκλησης», αναφερόμενη στη σημαία με το χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας», η οποία υψώθηκε με τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι πάνω από το στάδιο της Παρτιζάν.
«Είμαστε απογοητευμένοι από τη διακοπή του αγώνα εξαιτίας μίας προκλητικής ενέργειας» ανέφερε η κ. Κοτσίγιαντσιτς και πρόσθεσε ότι «... εκτιμούμε ότι οι σερβικές αρχές αντιμετώπισαν την κατάσταση με επαγγελματισμό».
«Πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει να ασκείται με προκλήσεις στα στάδια και, σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και της προγραμματισμένης επίσκεψης (σ.σ. στο Βελιγράδι) του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, τις προσεχείς ημέρες» κατέληξε.
Ο Έντι Ράμα πρόκειται να επισκεφθεί τη σερβική πρωτεύουσα στις 22 Οκτωβρίου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι μετά από 68 χρόνια.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας έκανε επίσης λόγο για «σχεδιασμένη προκλητική ενέργεια» στην αλβανική πλευρά, αφήνοντας αιχμές για συμμετοχή του αδερφού του αλβανού πρωθυπουργού.
Ο Όλσι Ράμα, αδελφός του Έντι Ράμα, ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες μετά την «απογείωση» σημαίας της Αλβανίας με το Κόσοβο πάνω από το στάδιο. Αφέθηκε, όπως και οι υπόλοιποι, ελεύθερος, και επέστρεψε στα Τίρανα το πρωί της Τετάρτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης