Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Barroso (πρόεδρος Κομισιόν): Η εκεχειρία και η συμμόρφωση στις συμφωνίες του Μινσκ, οι παράγοντες – κλειδιά για τη σταθερότητα στην Ουκρανία

Μ. Barroso (πρόεδρος Κομισιόν): Η εκεχειρία και η συμμόρφωση στις συμφωνίες του Μινσκ, οι παράγοντες – κλειδιά για τη σταθερότητα στην Ουκρανία
Θα συνεχιστούν οι επαφές Ρωσίας, Ε.Ε. και Ουκρανίας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, τόνισε
Η εκεχειρία, η συμμόρφωση στις συμφωνίες του Μινσκ, ο έλεγχος των συνόρων και η επανέναρξη των πολιτικών διαδικασιών για κοινοβουλευτικές εκλογές σε όλη την ουκρανική επικράτεια είναι οι παράγοντες – κλειδιά για τη σταθερότητα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Ευρωασιατικής Συνόδου, στην Ιταλία, θα συνεχιστούν οι επαφές Ρωσίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας για την επίλυση της κρίσης στη χώρα.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, τόνισε ότι συμφωνεί με την πρόταση του γάλλου προέδρου, Francois Hollande, για την εγκαθίδρυση διεθνούς ελέγχου στα σύνορα της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την αποστολή θα μπορούσαν να συμμετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η σύνοδος της Παρασκευής αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη διαπραγματευτική διαδικασία.
Νωρίτερα, σημειωτέον, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Putin, είχε σημειώσει ότι δυστυχώς, αρκετοί από τους ξένους ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Ασίας-Ευρώπης είναι απολύτως απρόθυμοι να καταλάβουν τα πραγματικά δεδομένα στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης