Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρ. Ρωσίας): Σε συμφωνία για το φυσικό αέριο κατέληξαν Ρωσία - Ουκρανία «τουλάχιστον για την περίοδο του χειμώνα»

Putin (πρ. Ρωσίας): Σε συμφωνία για το φυσικό αέριο κατέληξαν Ρωσία - Ουκρανία «τουλάχιστον για την περίοδο του χειμώνα»
«Κανείς δεν επιθυμεί υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο V. Putin
Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας με την Ουκρανία και την Ερυωπαϊκή Ένωση για το φυσικό αέριο επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος, V. Putin.
Ειδικότερα στη σχετική συμφωνία κατέληξαν ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γερμανίας σε συνάντηση που είχαν στο Μιλάνο, στο περιθώριο της Ευρωασιατικής Συνόδου.
«Κανείς δεν επιθυμεί υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο V. Putin.
O Putin σημείωσε ότι συμφώνησαν σε ορισμένους όρους ενώ τόνισε ότι η συμφωνία αφορά «τουλάχιστον την περίοδο του χειμώνα».
Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande είχε αναφέρει ότι η συμφωνία για το ζήτημα του φυσικού αερίου «είναι πραγματικά πολύ κοντά».
«Η συμφωνία για το αέριο είναι πλέον πραγματικά κοντά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους Ουκρανούς και πολύ καθησυχαστικό για τους Ρώσους που επιθυμούν να πληρωθούν», σχολίασε ο κ. Hollande.
Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε «συμφωνία» για να «επιταχυνθεί» η ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών.
«Σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή αιχμαλώτων, επιτεύχθηκε για μία ακόμη φορά μια συμφωνία για την επιτάχυνση της διαδικασίας», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης