Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τέως ΥΠΕΞ της Πολωνίας Sikorski αποκαλύπτει: Ο Putin είχε προτείνει τον διαμελισμό της Ουκρανίας από το 2008

Ο τέως ΥΠΕΞ της Πολωνίας Sikorski αποκαλύπτει: Ο Putin είχε προτείνει τον διαμελισμό της Ουκρανίας από το 2008
O Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είχε προτείνει τον διαμελισμό της Ουκρανίας από το 2008
Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Radosław Sikorski , αναφορικά με τις προθέσεις του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Sikorski, o Putin είχε προτείνει από το 2008 στον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας Donald Tusk, να μοιράσουν μεταξύ τους τα εδάφη της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Politico, ο Sikorski αναφέρει ότι ο Putin έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Τusk στη Μόσχα το 2008.
«Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Putin είπε στον πρωθυπουργό.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ουκρανία είναι μια τεχνητή χώρα και ότι το Λβοβ είναι μια πολωνική πόλη και ότι μπορούμε απλά να το λύσουμε μεταξύ μας» εξήγησε.
Σύμφωνα με τον Sikorski, o πρωθυπουργός δεν απάντησε στην πρόταση του Putin, γιατί ήξερε ότι η συνομιλία καταγραφόταν, αλλά η Πολωνία δεν εξέφρασε ενδιαφέρον για αυτή την ρωσική πρόταση.
«Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θέλαμε να το κάνουμε αυτό» δήλωσε ο Sikorski.
Πάντως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, ο τέως ΥΠΕΞ διευκρίνισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν ήταν απολύτως ακριβείς οι αναφορές.
«Μερικά από τα λόγια έχουν παρερμηνευτεί» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter αργά τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η Πολωνία δεν συμμετέχει σε τέτοια σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης