Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Αύξηση την απειλή της τρομοκρατίας στο μεσαίο επίπεδο

Καναδάς: Αύξηση την απειλή της τρομοκρατίας στο μεσαίο επίπεδο
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τους Καναδούς πολίτες, επισημαίνει η κυβέρνηση 
Οι απειλές που δέχεται ο Καναδάς από ακραίες ισλαμιστικές ομάδες τζιχαντιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος, άλλα και η Αλ Κάιντα, ώθησαν την κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει το επίπεδο απειλής της τρομοκρατίας από χαμηλό σε μεσαίο επίπεδο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, οι Καναδοί πολίτες δεν βρίσκονται υπό συγκεκριμένη απειλή, αλλά ότι στις καναδικές μυστικές υπηρεσίες υπάρχουν «υποψίες ότι μεμονωμένα άτομα ή ομάδες μέσα στον Καναδά ή στο εξωτερικό, έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μια τρομοκρατική ενέργεια».
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, υπήρξε περιστατικό επίθεσης Καναδού υπόπτου για διασυνδέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις σε δυο στρατιώτες, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό, στο Κεμπέκ και την αστυνομία να δηλώνει ότι ο θύτης ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές καθώς το καλοκαίρι είχε προσπαθήσει να μεταβεί στην Τουρκία.
Ο ύποπτος, μάλιστα, είχε ανακριθεί από την αστυνομία τον Ιούλιο, καθώς υπήρξαν έντονες ανησυχίες για την συμπεριφορά του, τις οποίες εξέφρασαν μέλη του στενού οικογενειακού του κύκλου, ωστόσο δεν προέκυψαν αρκετά στοιχεία για να συλληφθεί.
«Δεν υπήρξε καμία ένδειξη τότε για τις προθέσεις του» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας στο Κεμπέκ.
«Αντίθετα, φάνηκε ανοιχτός στην ιδέα της λήψης μέτρων για να αλλάξει τους τρόπους και τη συμπεριφορά του. Δεν μπορούμε να συλλάβουμε κάποιον μόνο και μόνο για τις ριζοσπαστικές απόψεις του» συμπλήρωσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης