Κοινωνία

ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή των επικουρικών συντάξεων - Απορρίφθηκαν οι προσφυγές συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας

ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή των επικουρικών συντάξεων - Απορρίφθηκαν οι προσφυγές συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας
Το ΣτΕ έκρινε ότι οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων που χορηγούνται από τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι συνταγματικές και σύμφωνες προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)
Μετά την συνταγματικότητα της περικοπής των κυρίων συντάξεων που έκρινε προ δεκαημέρου το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, τώρα με νεότερη, σημερινή (Πέμπτη), απόφασή του έκρινε ότι είναι συνταγματική και η περικοπή των επικουρικών συντάξεων.
Ειδικότερα το ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων που χορηγούνται από τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι συνταγματικές και σύμφωνες προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά λόγω μείζονος σπουδαιότητας του ζητήματος η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι λόγω της σπουδαιότητας του όλου θέματος, το ζήτημα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Η συζήτηση στο Α΄ τμήμα του ΣτΕ έγινε μετά από προσφυγές συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος που διεκδικούσαν αποζημίωση (σύμφωνα με τον το άρθρο 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα) για τη ζημιά που υπέστησαν από τις περικοπές των επικουρικών συντάξεών τους που έγινε το 2011 από τα ασφαλιστικά τους Ταμεία (ΕΤΑΤ ήδη ΕΤΕΑ) στο πλαίσιο του νόμου 4024/2011.
Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων τους είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης