Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

George Soros: «Ευρώπη ξύπνα!» H Ρωσία απειλεί την ύπαρξη της ΕΕ - Απαιτείται δράση για να σωθεί η Ουκρανία

George Soros: «Ευρώπη ξύπνα!» H Ρωσία απειλεί την ύπαρξη της ΕΕ - Απαιτείται δράση για να σωθεί η Ουκρανία
Η Ρωσία αποτελεί την εναλλακτική της Ευρώπης - όπως είναι σήμερα - και όχι τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα
"Ευρώπη ξύπνα" προειδοποιεί ευθέως και σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros, μπροστά στην απειλή που θέτει στην ευρωπαϊκή ήπειρο η στάση της Ρωσίας.
Σε άρθρο του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα ο George Soros καθιστά επιτακτική την ανάγκη η Ευρώπη να αυξήσει την οικονομική και στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία, προκειμένου να περιοριστεί η ισχύς της Ρωσίας.
Ταυτόχρονα όμως ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν τα αυστηρά προγράμματα λιτότητας που υιοθετούν.
Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη απειλή: Τη Ρωσία.
Κανένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους Ευρωπαίους πολίτες δεν γνωρίζει επακριβώς πως να διαχειριστεί αυτή την κρίση. Ο λόγος; Η Ευρώπη - και κυρίως η Ευρωζώνη - έχασαν τον δρόμο τους... μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.
Η επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οδήγησε στη ραγδαία άνοδο των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων.
Η Ρωσία όμως αποτελεί την εναλλακτική της Ευρώπης - όπως είναι σήμερα - και όχι τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα, προειδοποιεί ο George Soros.
Για τον λόγο αυτό θεωρεί πως η Ρωσία απειλεί ανοιχτά την Ευρώπη, αφού αποτελεί μια θεμελιώδη πρόκληση απέναντι στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό που, σύμφωνα με τον George Soros, σοκάρει τους περισσότερους είναι το εξής: Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, αποδεικνύεται συχνά ανώτερος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πλευράς ευελιξίας και εκπλήξεων.
Το γεγονός αυτό δίδει ένα ισχυρό, συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ευρώπη.
Όπως διαμηνύει ο George Soros, τώρα είναι η ώρα για την Ευρώπη να ξυπνήσει και να στηρίξει την Ουκρανία, προκειμένου ταυτόχρονα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Ταυτόχρονα ζητά μια Ευρώπη πιο ενωμένη, πιο ευέλικτη, πιο αποτελεσματική.
"Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση σώσει την Ουκρανία, τότε θα έχει σώσει και τον εαυτό της", καταλήγει ο George Soros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης