Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πως είδαν τα αποτελέσματα των stress tests 7 αναλυτές - Θετικοί αλλά... περιμένουν περισσότερα στο μέλλον

Πως είδαν τα αποτελέσματα των stress tests 7 αναλυτές - Θετικοί αλλά... περιμένουν περισσότερα στο μέλλον
Είναι ένα πρώτο βήμα προς την εξυγίανση αλλά χρειάζονται περισσότερες ενέργειες
Θετικά είναι τα πρώτα σχόλια από τους αναλυτές για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών, τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής τραπεζικής ανάλυσης της Pimco, Philippe Bodereau, αν και δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις σε όρους ποιοι πέρασαν και ποιοι απέτυχαν, η αβεβαιότητα της αγοράς αναμένεται να αρθεί σταδιακά, καθώς οι επενδυτές χρειάζονται χρόνο για να μελετήσουν τα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον Jon Peace της Nomura, το κεφαλαιακό έλλειμμα που προέκυψε είναι στο κατώτερο άκρο των προσδοκιών.
"Η πορεία θα δείξει εάν η ΕΚΤ κατάφερε να πείσει την αγορά για την αξιοπιστία της", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Louis Gargour, επικεφαλής επενδύσεων στη LNG Capital, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test δημιουργεί μια σιγουριά στους επενδυτές για να αγοράσουν μη εξασφαλισμένους τίτλους των τραπεζών, ενώ αίρει την αβεβαιότητα γύρω από την κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και ενθαρρύνει τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές και χαμηλότερης αξιολόγησης τίτλους.
"Αναμενόμενα" ήταν ο χαρακτηρισμός των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με Max Anderl της UBS, ο οποίος είδε μικρές εκπλήξεις χωρίς ωστόσο να επεκταθεί που τις εντόπισε.
Από τη μεριά του, ο  Colin Brereton της PwC ενέφερε ότι αν και άμεσα θα επανέλθει λίγο η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στο σύστημα της Ευρωζώνης, είμαστε ακόμη μακριά από την πλήρη λύση της τραπεζικής κρίσης και της αντιμετώπισης των προκλήσεων.
"Ήταν μόνο η αρχή" δήλωσε ο Nicolas Veron του  Bruegel, θέλοντας να τονίσει ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για να εξυγιανθεί ο τραπεζικός κλάδος.
"Η ΕΚΤ έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτό το βήμα είναι σαν να έγινε από μωρό", δήλωσε ο Joe Urciuoli της  Spectrum Asset Management, θέλοντας να τονίζει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για τον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης