Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Με e-ticket και στα πλοία από την ερχόμενη τουριστική σεζόν

Με e-ticket και στα πλοία από την ερχόμενη τουριστική σεζόν
Με στόχο την ώθηση του κλάδου και την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών 
Μετά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και η ελληνική ακτοπλοΐα σχεδιάζει να παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα ψηφιακών εισιτηρίων.
Έχοντας ως πρότυπο την ηλεκτρονική διαδικασία των boarding passes, που εφαρμόζουν οι αεροπορικές εταιρείες, καθιερώνεται από την ερχόμενη τουριστική σεζόν και στα πλοία το ηλεκτρονικό εισιτήριο, e-ticket.
«Το e-ticket είναι μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τον επιβάτη στις συναλλαγές του και θα απλοποιήσει το σύστημα κρατήσεων και τις μετακινήσεις με το πλοίο» έχει δηλώσει στους εκπροσώπους των φορέων της ακτοπλοΐας ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Να σημειωθεί ότι το ψηφιακό εισιτήριο έρχεται στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων του αρμόδιου υπουργείου, που στόχο έχει τόσο την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όσο και τον εξορθολογισμό και τη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας.
Το υπουργείο θεωρεί, επίσης, ότι τα εν λόγω μέτρα θα τονώσουν την εμπορική επιβατική κίνηση, καθώς ο κλάδος, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας, με το μεταφορικό έργο, την περίοδο 2009-2013, να μειώνεται κατά 30-35%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης