Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στα 5 δισ. δολάρια οι απώλειες από τις εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία

Ουκρανία: Στα 5 δισ. δολάρια οι απώλειες από τις εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία
Έχει ήδη χάσει περίπου 3,5 δισ. δολάρια, ενώ αναμένεται να χάσει ακόμα 1,5 δισ. μέσα στο 2014
Τα 5 δισ. δολάρια αναμένεται να αγγίξει η συνολική απώλεια της Ουκρανίας το τρέχον έτος, λόγω της μείωσης των εμπορικών συναλλαγών με την Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών, Oleksandr Shlapak, στα πλαίσια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Μια φρέσκια ματιά στην Ουκρανία».
«Έχουμε ήδη χάσει περίπου 3,5 δισ. δολάρια και θα χάσουμε συνολικά 5 δισ. ως το τέλος του έτους», είπε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε πως, «πρόκειται κυρίως για ζημίες στη γεωργία, τη βιομηχανία τροφίμων και την κατασκευή μηχανημάτων».
Η Ουκρανία ανακοίνωσε στις 6 Οκτωβρίου ότι ενδέχεται να ξεκινήσει την επιβολή δασμών στα ρωσικά λαχανικά, τα φρούτα, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, το μέλι, καφέ και τσάι, καθώς και τη ζάχαρη και ζαχαροπλαστικής.
Επιπλέον, ενδέχεται να εισαγάγει δασμούς στις εισαγωγές των λιπασμάτων, στα σαπούνια και τα καλλυντικά, τα παιχνίδια, τα πλαστικά, στα ρούχα και υποδήματα, στα είδη από γυαλί, τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και ρωσικά αυτοκίνητα, επιβατικά οχήματα, γεωργικά μηχανήματα και τους σιδηροδρομικούς εξοπλισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης