Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διατηρούνται οι κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας - «Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης» διαμηνύουν οι Βρυξέλλες

Διατηρούνται οι κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας - «Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης» διαμηνύουν οι Βρυξέλλες
«Δεν υπάρχει το έδαφος για την αλλαγή των περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας»
Τη διατήρηση των υφιστάμενων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης των πρέσβεων των 28 κρατών – μελών στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, «δεν υπάρχει το έδαφος για την αλλαγή των περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας».
Άλλωστε, σύμφωνα με κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο, η απόφαση θεωρούταν ειλημμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, όπου συνεδρίασαν οι 28 ηγέτες των κρατών – μελών.
«Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να παρατηρεί τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία και την πορεία υλοποίησης της εκεχειρίας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Aς σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Μόσχα.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 24 Οκτωβρίου του 2014:
Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρόεδος της Ρωσίας, V. Putin, κατηγορώντας τες για επιδίωξη «μονομερούς υπαγόρευσης» των εξελίξεων στην παγκόσμια διπλωματία, σημειώνοντας ότι έτσι κάνουν τον πλανήτη «ένα πιο επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς».
Ειδικότερα σε μια ομιλία η οποία θύμιζε ρητορική Ψυχρού Πολέμου, ο κ. Putin επέρριψε την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία στη Δύση και περιέγραψε τη Ρωσία ως μια ισχυρή δύναμη η οποία «δεν θα ικετέψει» τους Δυτικούς να άρουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.
«Δηλώσεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να ανασυστήσει κάποιας μορφής αυτοκρατορία και ότι εποφθαλμιά την εθνική κυριαρχία των γειτόνων της δεν έχουν καμία βάση», τόνισε ο κ. Putin στη Λέσχη Πολιτικών Συζητήσεων Valdai Club, σε θέρετρο βορείως της πόλης του Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.
Προειδοποιώντας ότι «η Ουάσιγκτον θέλει να αναμορφώσει όλο τον κόσμο» με βάση τα συμφέροντά της και ότι ο κίνδυνος για διεθνείς κρίσεις μεγαλώνει, τόνισε ότι «όλα αυτά δεν τα άρχισε η Ρωσία».
Αποκαλώντας τις κυρώσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. κατά της Ρωσίας «λάθος», σημείωσε ότι «η Ρωσία δεν ζητεί από κανέναν τίποτε, καθώς είναι αυτάρκης».
Υπογράμμισε ακόμη ότι ο κίνδυνος παραβιάσεων των συνθηκών για τη διάδοση όπλων είναι σοβαρός και κάλεσε σε διαπραγματεύσεις για διεθνείς όρους στη χρήση στρατιωτικής βίας.
Επρόκειτο για λόγο ο οποίος είχε μερικές από τις πλέον αντιδυτικές κορώνες από το 2000, όταν και ο κ. Putin ανέλαβε για πρώτη φορά την προεδρία της Ρωσίας.
Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι παραβίασε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, προσαρτώντας παράνομα την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς και για την υποδαύλιση και ενίσχυση αποσχιστικής εξέγερσης στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης