Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ έχει αυτοπαγιδευτεί λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία, σχολίασε ανώτερο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης

Η ΕΕ έχει αυτοπαγιδευτεί λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία, σχολίασε ανώτερο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης
Με αφορμή την συνάντηση των Ευρωπαίων πρεσβευτών, οι οποίοι κατέληξαν ότι οι κυρώσεις πρέπει να διατηρηθούν 
Προβλέψιμη κρίνει την απόφαση της ΕΕ να διατηρήσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της χώρας του, ο Ρώσος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμα, Alexey Pushkov.
«Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παγιδεύσει τον εαυτό της λόγω των κυρώσεων», και έτσι «είναι πιο δύσκολο να τις ακυρώσει παρά να τις επιβάλει», σχολίασε σχετικά με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Το σχόλιο ήρθε με αφορμή την συνάντηση των 28 πρεσβευτών της ΕΕ στη χώρα, όπου σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, δήλωσε πως δεν προέκυψε συμπέρασμα ότι πρέπει να ακυρωθούν τα μέτρα και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Οι πρεσβευτές περιορίστηκαν να συζητήσουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων, όπως αντίστοιχα είχαν κάνει νωρίτερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και οι ηγέτες.
Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι συμφώνησαν με τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν σε αυτές τις συζητήσεις, ότι προς το παρόν δεν υφίστανται ικανοί λόγοι για να αλλάξουν τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ανέφερε, επίσης, η πηγή .
Η ΕΕ εξακολουθεί να παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία , ιδιαίτερα με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Μινσκ, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης