Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στουρνάρας (ΤτΕ): Συναντά Στ. Θεοδωράκη αύριο, Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή - Στο επίκεντρο stress test και ελληνική οικονομία

Στουρνάρας (ΤτΕ): Συναντά Στ. Θεοδωράκη αύριο, Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή - Στο επίκεντρο stress test και ελληνική οικονομία
Στις 13 Νοεμβρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ
Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας θα έχει το επόμενο διάστημα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Αύριο Πέμπτη 30 Οκτωβρίου ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του «Ποταμιού». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.
Η συνάντηση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα του κ. Τσίπρα.
Τέλος στις 13 Νοεμβρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν τα αποτελέσματα των stress test των τραπεζών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των stress test έκανε λόγο για εξαιρετική επίδοση των εγχώριων τραπεζών, παρά τα τραύματα της κρίσης, καλώντας τους διοικητές των τραπεζών να επικεντρωθούν στην υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης των «κόκκινων» δανείων.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωση του για τα αποτελέσματα των stress test ότι «η ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης, την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».
«Tα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ. Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;» τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης