Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.): Οι συμφωνίες ενεργειακής πολιτικής του Κ. Καραμανλή με τη Ρωσία οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛΛ.): Οι συμφωνίες ενεργειακής πολιτικής του Κ. Καραμανλή με τη Ρωσία οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του
Για παρακολούθηση και πιθανώς απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Οι συμφωνίες ενεργειακής πολιτικής που υπεγράφησαν με τη Ρωσία επί κυβερνήσεως Καραμανλή ήταν η αιτία της αποσταθεροποίησης και πτώσης της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
Ο κ. Καμμένος μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών, αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την υπογραφή της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και την προώθηση του αγωγού South Stream, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πολιτική «οδήγησε σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, που ακόμη διερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη».
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. έκανε λόγο για παρακολούθηση και πιθανώς απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με το σχέδιο «Πυθία» το οποίο «απετράπη λόγω των υπηρεσιών της Ρωσίας που συνέδραμαν στην ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού». Πρόσθεσε δε, ότι σε αυτό το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2007 στην Ελλάδα, αλλά και τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος καταφέρθηκε κατά της Γερμανίας σχετικά με την ακολουθούμενη πολιτική στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «κοντόφθαλμη πολιτική» που αγνοεί τις επιπτώσεις της που οδήγησαν τους πολίτες να στρέφονται κατά της Ε.Ε.
Ακόμη, αναφέρθηκε στα γεγονότα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι «δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από τη Γερμανία ή από φορείς όπως το Ινστιτούτο Κλίντον» δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα ανατροπής της νόμιμης ηγεσίας».
Όσον αφορά την κρίση στη Μέση Ανατολή σημείωσε ότι «η αρχική στήριξη εκ μέρους των δυτικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα για να ανατραπεί ο Άσαντ και η στήριξη των ισλαμιστών οδήγησαν την περιοχή σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, τις χαρακτήρισε «γεωστρατηγική παράνοια», όταν όπως σημείωσε δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις για την Τουρκία «που σήμερα παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και δεν αναγνωρίζει την Κύπρο».
Παράλληλα, επέκρινε τη συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι είναι «ανήθικο και ανιστόρητο για την Ελλάδα», ενώ εκτίμησε ότι η νέα τάξη πραγμάτων επιθυμεί «την κατάργηση των εθνών κρατών, επιθυμεί να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο περιβάλλον, χωρίς θρησκεία, χωρίς ιστορία, χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά».
Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε τέλος ότι «είναι πολύ κοντά η επέκταση του φαινόμενου Ουκρανία», αναφέροντας ως παράδειγμα την Αλβανία και σημειώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίος ο αλβανικός εθνικισμός όπως είδαμε πρόσφατα σε αθλητικό γεγονός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης