Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπάργκο στα προϊόντα της P&G από την Αργεντινή – Κατηγορεί την εταιρεία για φορολογική απάτη

Εμπάργκο στα προϊόντα της P&G από την Αργεντινή – Κατηγορεί την εταιρεία για φορολογική απάτη
Από την πλευρά της, η P&G σημειώνει ότι εξετάζει την υπόθεση προκειμένου να απαντήσει στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Αργεντινής
Εμπάργκο στα προϊόντα της εταιρείας Procter & Gamble (P&G) επέβαλε η κυβέρνηση της Αργεντινής, κατηγορώντας την εταιρεία για φορολογική απάτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κυβερνητική ιστοσελίδα, χθες, Κυριακή, η P&G διόγκωσε την τιμή εισαγωγών κατά 138 εκατ. δολάρια (87 εκατ. ευρώ) σε μια προσπάθεια να βγάλει από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής μεγαλύτερα ποσά.
Παράλληλα, την κατηγορεί για προσπάθεια αποφυγής φόρων.
Από την πλευρά της η P&G ανέφερε ότι εξετάζει την υπόθεση προκειμένου να καταλάβει και να απαντήσει στους ισχυρισμούς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Πολ Φοξ, «δεν επιδιώκουμε επιθετικές φορολογικές πρακτικές, δεδομένου ότι δεν παράγουν βιώσιμα αποτελέσματα».
Η φερόμενη απάτη αφορά την αποστολή προϊόντων όπως ξυραφάκια και άλλα είδη υγιεινής.
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Διοίκησης των Δημοσίων Εσόδων (AFIP) της Αργεντινής, προστίθεται ότι οι λεπτομέρειες αυτής της απάτης έχουν σταλεί στον αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ.
Η P&G, σημειωτέον, δραστηριοποιείται στην Αργεντινή από το 1991 και λειτουργεί σήμερα τρία εργοστάσια κατασκευής, καθώς και δύο κέντρα διανομής στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης