Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – Ιταλία δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές στην ανατολική Ουκρανία – Περιπλέκουν τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης

Γερμανία – Ιταλία δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές στην ανατολική Ουκρανία – Περιπλέκουν τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης
Κρίνουν τις εκλογές σε Ντόνετσκ και Λουχάνσκ παράνομες
Δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές που έλαβαν χώρα την Κυριακή στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο χωρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σάιμπερτ, η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών και στις δύο περιοχές, προσθέτοντας ότι είναι παράνομες.
Μάλιστα, επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι οι εκλογές έχουν περιπλέξει τις προσπάθειες να βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε δημιουργεί ερωτήματα.
Επίσης η Ιταλία δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πάολο Τζεντιλόνι, σήμερα, Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες του Μινσκ στις 5 και 19 Σεπτεμβρίου παραμένουν η μόνη εγγύηση για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για την πολιτική επίλυση της κρίσης, συμπληρώνοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις θέσεις που επαναβεβαιώθηκαν κατά την Ευρω-Ασιατική Σύνοδο στο Μιλάνο, στις 16-17 Οκτωβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης