Τελευταία Νέα
Διεθνή

Luis de Guindos (ισπανός ΥΠΟΙΚ): Αισιόδοξος για την ισπανική οικονομία – Προβλέπει ανάπτυξη 2% στις αρχές του 2015

Luis de Guindos (ισπανός ΥΠΟΙΚ): Αισιόδοξος για την ισπανική οικονομία – Προβλέπει ανάπτυξη 2% στις αρχές του 2015
Εκτιμά ότι το δ’ τρίμηνο του 2014 η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας δεν θα ξεπεράσει το 0,5%
Αισιόδοξος για την πορεία της ισπανικής οικονομίας εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Ισπανία θα αναπτυχθεί με τρόπο πολύ διαφορετικό τόσο το 2014 όσο και το 2015 σε σχέση με τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για την ανεργία τον Οκτώβριο, που κατέδειξαν αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων σε μηνιαία βάση, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αν και ο μήνας Οκτώβριος είναι πάντα «πολύπλοκος» όσον αφορά την απασχόληση, οι άνεργοι σε σχέση με ένα χρόνο πριν μειώθηκαν περίπου κατά 300.000 άτομα.
Μάλιστα, σημείωσε ότι σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ισπανία, τα στοιχεία για τον Οκτώβριο καταδεικνύουν επίσης μείωση των ανέργων.
Όσον αφορά την εξέλιξη της ισπανικής οικονομίας, ο Luis de Guindos σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό το δ’ τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη της οικονομίας να μην ξεπεράσει το 0,5% που είχε καταγραφεί το τρίτο τρίμηνο του 2014, προσθέτοντας ότι η ισπανική οικονομία θα ξεκινήσει το 2015 με μια αναπτυξιακή δύναμη της τάξης του 2%.
Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε δύο συγκεκριμένα στοιχεία που θεωρεί ότι θα εξακολουθήσουν να βοηθούν ώστε η ισπανική οικονομία να αναπτύσσεται με σημαντικό βαθμό: η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ και η πτωτική τάση που καταγράφεται στις τιμές των εμπορευμάτων.
Όσον αφορά το πρώτο, ο L. Guindos υπενθύμισε ότι πριν από μερικούς μήνες η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ ήταν στο 1,4 δολάριο ανά ευρώ και τώρα είναι στο 1,25, σημειώνοντας ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε αύξηση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης