Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Βαθαίνει η κρίση - Καθήκοντα ανέλαβε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ - Δεν τον αναγνωρίζουν Κίεβο και Δύση

Ουκρανία: Βαθαίνει η κρίση - Καθήκοντα ανέλαβε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ - Δεν τον αναγνωρίζουν Κίεβο και Δύση
Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ
Βαθαίνει η κρίση στην Ουκραανία, με τη Ρωσία να αναγνωρίζει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ο οποίος ανέλαβε σήμερα καθήκοντα, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης.
Ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών εξελέγη «πρόεδρός» στις εκλογές της Κυριακής τις οποίες κατήγγειλαν το Κίεβο και η Δύση.
«Ορκίζομαι να υπηρετώ τον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ανέφερε ο Ζαχαρτσένκο, ένας μηχανικός 38 ετών, ο οποίος ως τώρα ήταν ο «πρωθυπουργός» του Ντονέτσκ, σε μια τελετή η οποία έγινε στο κτίριο του θεάτρου της πόλης.
Έξι μήνες αφότου ξέσπασε η σύρραξη η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους, οι αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ εξέλεξαν τους «προέδρους» και τα «κοινοβούλιά» τους.
Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των δυτικών, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «σέβεται» την επιλογή των πολιτών των δύο περιοχών και κάλεσε το Κίεβο να «αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» του στην ανατολική Ουκρανία, εκτιμώντας παράλληλα πως οι εκλεγμένοι ηγέτες των αυτονομιστών έχουν πλέον την αναγκαία νομιμοποίηση για να διαπραγματευθούν με τις αρχές στο Κίεβο.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας όμως θεωρεί την «παράνομη» εκλογική διαδικασία αυτή μια «χονδροειδή παραβίαση» του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος απειλεί να τερματίσει την εκεχειρία και έχει συγκαλέσει για το απόγευμα σήμερα το Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της κυβέρνησής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης