Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 2,4 δισ. δολάρια Αυστραλίας διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Commonwealth Bank το α' τρίμηνο χρήσης

Στα 2,4 δισ. δολάρια Αυστραλίας διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Commonwealth Bank το α' τρίμηνο χρήσης
Περισσότερα στεγαστικά, αλλά λιγότερα δάνεια προς επιχειρήσεις ενέκρινε η τράπεζα το α' τρίμηνο του έτους χρήσης
Οι απώλειες από τα επισφαλή δάνεια, οι οποίες συνέχισαν να μειώνονται, σε συνδυασμό με το επιτόκιο, που βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, έδωσαν ισχυρή ώθηση στην Commonwealth Bank της Αυστραλίας, η οποία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, κέρδη ενισχυμένα κατά 14%.
Ειδικότερα, το α’ τρίμηνο του έτους χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας άγγιξαν τα 2,4 δισ. δολάρια Αυστραλίας, από 2,1 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Τα κέρδη – με εξαίρεση τα κόστη και το εισόδημα – ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολάρια Αυστραλίας, από 2,1 δισ. δολάρια, ήτοι ενισχύθηκαν κατά 9,5%.
Τα απομειωμένα περιουσιακά στοιχεία έπεσαν στα 198 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, από 228 εκατ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει ρίξει το βάρος στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά της Αυστραλίας και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την προσέλκυση των πελατών και την μείωση του κοστών.
Η τράπεζα, που εκδίδει περίπου ένα στα τέσσερα στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία, είπε ότι είδε δυναμική ανάπτυξη της δραστηριότητας στεγαστικών δανείων, που ενισχυθήκαν από τα χαμηλά επιτόκια.
Τα δάνεια σε επιχειρήσεις, ωστόσο, παρέμειναν υποτονικά, καθώς η οικονομία αγωνίζεται να ξεπεράσει το «τέλος» της εποχής των εξορύξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης