Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Sec: Τop pick o Μυτιληναίος - Σύσταση buy, αναβάθμιση τιμής στόχου στα 9,40 ευρώ - Ισχυρή κερδοφορία τα επόμενα χρόνια

Eurobank Sec: Τop pick o Μυτιληναίος - Σύσταση buy, αναβάθμιση τιμής στόχου στα 9,40 ευρώ - Ισχυρή κερδοφορία τα επόμενα χρόνια
Διαφαίνονται προοπτικές για δημιουργία νέων ταμειακών ροών του ομίλου Μυτιληναίου (ίσως και πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση)
Στις κορυφαίες επενδυτικές της επιλογές (top picks) αποφάσισε να συμπεριλάβει τη μετοχή του Μυτιληναίου, η Eurobank Equities, όπως ανακονώνει μέσω σημερινής έκθεσής της, υπό τον τίτλο "MYTILINEOS GROUP - "Polished Aluminium shines".
Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή, αυξάνοντας ταυτόχρονα την τιμή στόχο στα 9,40 ευρώ, έναντι 7,40 ευρώ προηγουμένως.
Η αναβάθμιση της τιμής στόχου αντανακλά τις αυξημένες προοπτικές για ανοδική πορεία της μετοχής του Μυτιληναίου, η αποτίμηση της οποίας εμφανίζεται εξαιρετικά ελκυστική.
Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως αποφάσισε να συμπεριλάβει τη μετοχή του Μυτιληναίου στη λίστα με τα top picks, λόγω:
- της βάσης των στοιχείων ενεργητικού (asset base)
- των προοπτικών για δημιουργία νέων ταμειακών ροών (ίσως και πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση)
- της διαρκούς προσπάθειας για απομόχλευση
Όπως επισημαίνει, στην εν λόγω έκθεσή της, η Eurobank Equities, η αγορά δεν αντανακλά την ισχυρή ανάπτυξη του ομίλου Μυτιληναίου.
Μάλιστα, το πρόσφατο μαζικό sell off που σημειώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο θα έπρεπε να αποτελέσει ευκαιρία για την έναρξη τοποθετήσεων στη μετοχή του Μυτιληναίου, καθώς βελτιώνεται η κατάσταση στην αγορά αλουμινίου.
Η χρηματιστηριακή προβλέπει πως κατά τα επόμενα χρόνια, η κερδοφορία του ομίλου θα ενισχυθεί σημαντικά.
Το θετικό οutlook για την αγορά αλουμινίου καλλιεργεί το έδαφος για περαιτέρω ισχυροποίηση των δραστηριοτήτων του ομίλου Μυτιληναίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης