Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Παιχνίδια εντυπώσεων» από την Τουρκία με άχρηστο γεωτρύπανο - Συνεχίζει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

«Παιχνίδια εντυπώσεων» από την Τουρκία με άχρηστο γεωτρύπανο - Συνεχίζει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η πλατφόρμα κατευθύνεται από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας, στην Συρία προς την Κύπρο
Εντάσεις αλλά και εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία, αναφορικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, εντάσσοντας στο παιχνίδι των προκλήσεών και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα επικοινωνιακό τρικ αποδείχτηκε ρεπορτάζ τουρκικών και τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης, για συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρουμανία, να της πωλήσει πλατφόρμα για έρευνες, η οποία κατευθύνεται από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας, στην Συρία προς την Κύπρο.
Από την πλευρά της η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την συγκεκριμένη είδηση υπέβαλε υπόμνημα προς την Κυβέρνηση της Ρουμανίας, μέσω της πρεσβείας της στη Λευκωσία, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι και τα νομικά σημεία που καθιστούν παράνομη τυχόν συμφωνία με την Τουρκία και το ψευδοκράτος για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Τελικά όπως αποδείχτηκε η ρουμανική πλατφόρμα είναι μεγάλης ηλικίας και μπορεί να κάνει άντληση πετρελαίου μόνο σε ρηχά νερά, περίπου 90 μέτρα. Φαίνεται ότι η κίνηση αυτή των Τούρκων είναι περισσότερο επικοινωνιακή, με την Άγκυρα να επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα μεταφέρεται στην Λεμεσό για συντήρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης