Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο – Ενισχύθηκε κατά 1,4%

Γερμανία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο – Ενισχύθηκε κατά 1,4%
Αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2%
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, η οποία τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου, ενισχύοντας τις ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,4% τον Σεπτέμβριο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2%.
Τα στοιχεία για τον Αύγουστο αναθεωρήθηκαν προς το καλύτερο και συγκεκριμένα καταδείχθηκε πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 3,1% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 4%.
Για τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση 4,5% στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, ενώ η κατασκευαστική παραγωγής υποχώρησε κατά 1,2%.
Στη μεταποιητική παραγωγή καταγράφηκε άνοδος 1,7%.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε αυτά για τις βιομηχανικές παραγγελίες, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη, από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας και κατέδειξαν κατώτερη των εκτιμήσεων άνοδό τους κατά 0,8%, όταν αναμενόταν ενίσχυσή τους κατά 2%.
Επίσης, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν σημαντικά τον Σεπτέμβριο.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο 5,5%, έπειτα από πτώση 5,8% τον Αύγουστο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,4%, έναντι πτώσης 1,3% τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης