Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αύξηση 3,6% της βιομηχανικής παραγωγής, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο

Ισπανία: Αύξηση 3,6% της βιομηχανικής παραγωγής, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί μέσα στο 2014
Κατά 3,6% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί μέσα στο έτος.
Με αυτή την αύξηση, η βιομηχανική παραγωγή γύρισε σε θετικά εδάφη, μετά την πτώση που καταγράφηκε σε ετήσια βάση τον Αύγουστο και ανερχόταν σε 2,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο στατιστικής της χώρας, ΙΝΕ, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται στην ενίσχυση της παραγωγής των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, των ενδιάμεσων αγαθών και των προϊόντων εξοπλισμού, που αυξήθηκαν σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο κατά 5,8%, 4,5% και 3,9% αντίστοιχα, έναντι της πτώσης που καταγράφηκε στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών (-3,4%) και στην ενέργεια (-0,3%).
Αν εξαιρεθούν εποχικές επιδράσεις, σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1%, σημαντικά ενισχυμένη έναντι της ανόδου 0,3% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, συμπληρώνοντας οκτώ συνεχείς μήνες ανόδου.
Σε μηνιαία βάση και εξαιρουμένων εποχικών επιδράσεων, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 0,5% έναντι του Αυγούστου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης