Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μαντζούνης (Alpha Bank): Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε χρήση της διάταξης για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου

Μαντζούνης (Alpha Bank): Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε χρήση της διάταξης για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου
Ράπανος: Η Alpha Bank συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων τραπεζών της Ευρώπης
Ανοικτό άφησαν το ενδεχόμενο η Alpha Bank να μη χρειαστεί να κάνει χρήση της διάταξης για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου (DTA) σε πιστωτική απαίτηση έναντι του Δημοσίου (DTC), ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος, και ο Δημήτρης Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας.
Μιλώντας κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, ο Β. Ράπανος ανέφερε ότι η Alpha Bank συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων τραπεζών της Ευρώπης, καθώς πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η Alpha Bank βρίσκεται σε πορεία ισχυρής ανάκαμψης, ανέφερε, ενώ εκφράστηκε θετικά για τη διάταξη της μετατροπής του αναβαλλόμενου φόρου, καθώς διασφαλιζει τους μετοχους και ενισχυει την κεφαλαιακη θεση των τραπεζών.
Ο Ράπανος αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο σχετικά με τη διαχείριση των προβληματικών δανείων, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί λύση η διαγραφή χρεών, καθώς ευνοούνται οι κακοπληρωτες.
Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Μαντζούνης επανέλαβε τη θέση ότι η Alpha Bank πιθανότατα δεν θα κάνει χρηση της διάταξης για τον αναβαλλομενο φόρο.
Όσες τράπεζες κάνουν χρήση της διάταξης, ενδεχομένως να παρουσιάσουν υψηλότερους δείκτες κεφαλαίων από την Alpha Bank, τόνισε. 
H γενική συνέλευση της Alpha Bank ενέκρινε την ένταξη της τράπεζας στη διάταξη που προβλέπει  αξιοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια, που ήταν και το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alpha Bank για την ΓΣ:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank, η οποία πραγματοποιήθηκε την 7.11.2014, ενέκρινε την ένταξη της Τραπέζης σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για τη μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, και τη συμμόρφωση με τις εξ αυτού νόμιμες υποχρεώσεις.
Επίσης, παρέσχε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης