Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην αξιωματούχοι της Carige κατηγορούνται για διαφθορά και κατάχρηση

Πρώην αξιωματούχοι της Carige κατηγορούνται για διαφθορά και κατάχρηση
Υπενθυμίζεται ότι η Banca Carige παρουσίασε κεφαλαιακό κενό ύψους 810 εκατ. ευρώ και απέτυχε στα stress tests της ΕΚΤ
Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 29 εκατ. ευρώ, προέβη σήμερα, Παρασκευή, η αστυνομία της Ιταλίας, στα πλαίσια ερευνών για υποψίες διαφθοράς στην τράπεζα της Γένοβας, Carige.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές αρχές κατέσχισαν ακίνητα και τιμαλφή, ενώ δέσμευσαν και τραπεζικούς λογαριασμούς, υπόπτων, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου της τράπεζας, Giovanni Berneschi.
Τόσο ο Berneschi, όσο και η νύφη του, Francesca Amisano, είναι μεταξύ των υπόπτων.
Τον περασμένο Ιούνιο η αστυνομία είχε κατασχέσει 5 εκατ. ευρώ, από τους λογαριασμούς του Berneschi, της Amisano, αλλά και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής Carige Vita Nuova, Fernando Menconi.
Ο Berneschi διατελούσε πρόεδρος της ιταλικής τράπεζας μέχρι και το 2013, ενώ τον περασμένο Μάιο συνελήφθη μαζί με Menconi και τον επενδυτή ακινήτων Ernesto Cavallini.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Berneschi ήταν ο επικεφαλής μιας απάτης που αφορούσε αγορές μετοχών εταιρειών, οι οποίες διοικούνταν από τους συνεργούς του, σε διογκωμένες τιμές, ενώ με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι την περίοδο 2006-2009 21 εκατ. ευρώ έκανα φτερά από την Ιταλία και επαναπατρίστηκαν στην Ελβετία.
Υποπτεύονται, επίσης, ότι μέρος αυτών των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για να αγοραστούν ελβετικά ακίνητα στο όνομα υψηλόβαθμων στελεχών της Carige.
Είχαν προηγηθεί άλλες έρευνες, οι οποίες επέτρεψαν στους εισαγγελείς να υποπτευθούν πως οι διοικητές της τράπεζας χρησιμοποίησαν άνομα μέσα για να αποφύγουν τους ελέγχους της Τράπεζας της Ιταλίας για παράνομες πράξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης