Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο ΣτΕ οι γονείς των «Πυρήνων της Φωτιάς» - Ζητούν να μη γίνουν φυλακές υψίστης ασφαλείας

Στο ΣτΕ οι γονείς των «Πυρήνων της Φωτιάς» - Ζητούν να μη γίνουν φυλακές υψίστης ασφαλείας
Υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας
Να ακυρωθεί απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου σύμφωνα με την οποία οι φυλακές Δομοκού μετατρέπονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας γονείς φερομένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Υπενθυμίζεται ότι τα φερόμενα ως μέλη της Συνωμοσίας εμπλέκονται στην διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και ο καταδικασθείς για την δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, που βρίσκονται στις φυλακές.
Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι με την μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας, καταλύεται το τεκμήριο της αθωότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας, αφού απαγορεύεται η δυσμενής διακριτική μεταχείριση των κρατουμένων και στις φυλακές υψίστης ασφαλείας:
1) δεν χορηγούνται άδειες στους κρατουμένους,
2) δεν χορηγείται ούτε υπό όρο απόλυση αν ο καταδικασθείς δεν έχει συμπληρώσει μέσα στην φυλακή 20 τουλάχιστον χρόνια και
3) επιτρέπονται οι επισκέψεις μόνο συγγενών των κρατουμένων μέχρι 3ου βαθμού, οι
Όπως επισημαίνουν παραβιάζεται και η ΕΣΔΑ, καθώς ορισμένη κατηγορία κρατουμένων έχουν βαρύτερη ποινική μεταχείριση, ενώ παραβιάζεται και ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την αρχή της δίκαιης δίκης.
Τονίζουν ακόμη ότι όσοι θα μεταχθούν στις φυλακές Δομοκού θα υποστούν σοβαρή ηθική και υλική βλάβη λόγω της απόστασης και της οικονομικής επιβάρυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης