Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Υπό εξέταση στις 17 Νοεμβρίου μέτρα στήριξης της Ουκρανίας, αλλά και οι κυρώσεις προς τη Μόσχα

Ε.Ε.: Υπό εξέταση στις 17 Νοεμβρίου μέτρα στήριξης της Ουκρανίας, αλλά και οι κυρώσεις προς τη Μόσχα
Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες επιβολής κυρώσεων από την Ευρώπη, σημειώνει ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε.
Τα πιθανά μέτρα στήριξης προς την Ουκρανία θα βρεθούν στο επίκεντρο συνεδρίασης στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να εξεταστούν και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε., Φεδερίκα Μογκερίνι, σήμερα, Τρίτη, «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνεδρίαση σε επίπεδο υπουργών στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθούν οι κυρώσεις, αλλά κυρίως πώς θα υποστηριχθεί η Ουκρανία σε αυτή την δύσκολη στιγμή».
Από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε., Βλαντιμίρ Τσιτσόφ, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Itar Tass σημείωσε ότι αναμένεται να συζητηθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη η συμφωνία και των 28 κρατών – μελών για την επέκταση ή αναθεώρησή τους.
Ο ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ακόμη ότι οι κυρώσεις είναι μη αποτελεσματικές και συμπλήρωσε ότι οι δυνατότητες επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε. έχουν εξαντληθεί.
Δεν απέκλεισε τέλος να μπουν στη «μαύρη λίστα» της Ε.Ε. ορισμένοι αξιωματούχοι από την ηγεσία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, μετά τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, ωστόσο σημείωσε αυτά τα μέτρα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης