Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citi: Στα 65 δολάρια κατά μέσο όρο θα πέσει η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος τη διετία 2015-2016

Citi: Στα 65 δολάρια κατά μέσο όρο θα πέσει η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος τη διετία 2015-2016
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια παραγωγή, αλλά, κυρίως, για την παραγωγή της Αυστραλίας
Χαμηλότερες προβλέψεις υιοθετεί η Citigroup για τις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος το 2015, με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να προειδοποιεί ότι η τιμή ενδεχομένως να πέσει και στα 50 δολάρια ανά τόνο.
Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, το α’ τρίμηνο του 2015, η τιμή αναμένεται να υποχωρήσει στα 74 δολάρια, ενώ ως τον Σεπτέμβριο του 2015, η τιμή αναμένεται να υποστεί περαιτέρω συρρίκνωση στα 60 δολάρια.
«Περιμένουμε ότι η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος θα αγγίξει και τα 50 δολάρια, και έτσι υιοθετήσαμε χαμηλότερες προβλέψεις, με ετήσιο μέσο όρο τα 65 δολάρια, για τη διετία 2015-2016», σημειώνει η Citigroup.
Πρόκειται για ακόμα ένα τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας της Αυστραλίας, με την πτώση της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος να ασκεί περαιτέρω πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στην κυβέρνησή της.
Η απότομη πτώση των τιμών θα σημάνει επίσης συρρίκνωση της παγκόσμιας παραγωγής, καθώς η εξόρυξη του μετάλλου θα γίνει πιο ζημιογόνα για τις επιχειρήσεις.
Η Citi προειδοποιεί, ειδικότερα, ότι αν η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος παραμείνει περίπου στα 65 δολάρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εταιρείες της Αυστραλίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα, όπως οι Atlas Iron, Arrium και Savage River, θα υποστούν πλήγμα και θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης