Τελευταία Νέα
Διεθνή

NATO: Ρωσικές δυνάμεις, με άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα, εισήλθαν στην Ουκρανία – Ρωσία: Αβάσιμες οι καταγγελίες

NATO: Ρωσικές δυνάμεις, με άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα, εισήλθαν στην Ουκρανία – Ρωσία: Αβάσιμες οι καταγγελίες
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν παραδεχθεί ότι δέχονται βοήθεια από ρώσους «εθελοντές»
Ρωσικά άρματα μάχης και μονάδες μάχης εισήλθαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
«Ρωσικά άρματα μάχης, πυροβολικό, αντιαεροπορικά συστήματα και μονάδες μάχης» έχουν γίνει αντιληπτά, ανέφερε ο αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, από τη Βουλγαρία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι στέλνει δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για να ενισχύσει τους φιλορώσους αντάρτες.
Ωστόσο, οι τελευταίοι έχουν παραδεχθεί ότι δέχονται βοήθεια από ρώσους «εθελοντές».
Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας αρνήθηκε ότι έχουν αποσταλεί ρωσικές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες του ΝΑΤΟϊκού διοικητή αβάσιμες.
Αναφορές υπήρξαν σήμερα για πυρά από μονάδες πυροβολικού στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, Ντόνετσκ, ωστόσο δεν κατέστη σαφές από ποιους προέρχονταν, αλλά και για συμπλοκές στην πόλη Λουχάνσκ που είναι υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο τις επιχειρήσεις καταστολής της ένοπλης εξέγερσης των αυτονομιστών στις δύο αυτές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε στο Μινσκ, στις 5 Σεπτεμβρίου, έχει αποδειχθεί εύθραυστη, καθώς εκατόμβες ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους έκτοτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης