Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων - Απορρίφθηκαν οι προσφυγές τριών πολιτών

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων - Απορρίφθηκαν οι προσφυγές τριών πολιτών
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει τρεις κάτοικοι του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ακυρωθεί ο νόμος
Συνταγματικός και νόμιμος έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ότι είναι συνταγματικός και νόμιμος ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ παράλληλα έκρινε αντισυνταγματική και μη νόμιμη μια μόνο διάταξη του επίμαχου νόμου.
Ειδικότερα η Ολομέλεια του Στε αποφάνθηκε ότι ο νόμος δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ο νόμος 4178/2013 για την αυθαίρετη δόμηση, που προβλέπει τη διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση, κ.λπ.
Παράλληλα η Ολομέλεια έκρινε ότι είναι αντίθετη στην Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών (άρθρο 26 του Συντάγματος), η ευνοϊκή εκείνη διάταξη που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει τρεις κάτοικοι του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 που αφορά στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
Επίσης υποστήριζαν ότι ο εν λόγω νόμος είναι αντισυνταγματικός κατά το κεφάλαιο που προβλέπει, την εξαίρεση τους από την κατεδάφιση, την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων κ.λπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης