Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΟΗΕ: Άκαρπες και δίχως αποτέλεσμα οι σημερινές συζητήσεις για το «σκοπιανό»

ΟΗΕ: Άκαρπες και δίχως αποτέλεσμα οι σημερινές συζητήσεις για το «σκοπιανό»
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες
Δίχως κάποιο απτό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αντιπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, M. Nimetz.
Oι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξήχθησαν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν απέδωσαν καρπούς, καθώς η πρόοδος αποδείχθηκε μηδενική.
Κατόπιν της συνάντησης, ο M. Nimetz έκανε λόγο για «ένα δύσκολο ζήτημα».
«Δεν πετύχαμε καμία πρόοδο (κατά τη σημερινή συνάντηση)» αν και «οι δυο πλευρές έχουν μια καλύτερη διαμορφωμένη ιδέα για τον στόχο των συνομιλιών» σημείωσε.
Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη «να προσεγγίσουμε προς μία λύση η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί και στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».
Συνεχίζοντας, προανήγγειλε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.
Εκ μέρους της Ελλάδας, ο πρέσβης της Αθήνας στον ΟΗΕ, διαμήνυσε πως ο νέος αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες «ουσιαστικά επανέλαβε τις ίδιες σκέψεις τις οποίες έχουν τα Σκόπια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το καινούριο να σας πω», προσθέτοντας ότι «σήμερα, δεν υπήρξαν καινούριες ιδέες. Καινούριες ιδέες θα υπάρξουν τον επόμενο χρόνο, τώρα σε ποιο μήνα θα το κάνει (πότε ο κ. Νίμιτς θα καλέσει για νέες συναντήσεις) δεν ξέρουμε. Ίσως στο μέλλον να βγει κάτι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης