Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αυτές είναι οι 10 χώρες που κινδυνεύουν με ακραίες κοινωνικές αναταραχές - Αργεντινή και Ρωσία στις πρώτες θέσεις της λίστας

tags :
Nomura: Αυτές είναι οι 10 χώρες που κινδυνεύουν με ακραίες κοινωνικές αναταραχές - Αργεντινή και Ρωσία στις πρώτες θέσεις της λίστας
Το φαινόμενο της κοινωνικής διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί, προειδοποιεί η Nomura
Τις δέκα χώρες που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών, καταγράφει η ιαπωνική τράπεζα Nomura.
Πρόκειται για την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κίνα, το Ιράν, τη Νιγηρία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βενεζουέλα, την Παλαιστίνη και τη Χιλή.
Oι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο και προκαλούνται από παράγοντες όπως η οικονομική ανισότητα, η διαφθορά και η απογοήτευση από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.
Οι παραπάνω παράγοντες είναι υπαρκτοί σε πολλές χώρες, γεγονός που καταδεικνύει ότι το φαινόμενο της κοινωνικής διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την ανάλυση της Nomura.
Ο πολιτικός αναλυτής της τράπεζας, Alastair Newton εκτιμά ότι οι παραπάνω χώρες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο κοινωνικών διαδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.
Η επίδραση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες που υποφέρουν από κοινωνικές αναταραχές είναι πολύ μεγάλη.
Οι εργατικές διαμαρτυρίες και η θρησκευτική βία έχουν αυξήσει τον κίνδυνο διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε σχεδόν 20% των χωρών κατά τη διάρκεια του γ΄τριμήνου του 2014, σύμφωνα με το Δείκτη Κοινωνικής Αναταραχής της Maplecroft, όπως μεταδίδει το CNBC.
Οι χώρες που βρίσκονται στη λίστα της Nomura προέρχονται κυρίως από τις αναδυόμενες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, ωστόσο ο Newton τονίζει ότι και πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινωνικές αναταραχές.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης