Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Να σταματήσει το ολιγοπώλιο του τραπεζικού συστήματος – Συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα (ΤτΕ)

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Να σταματήσει το ολιγοπώλιο του τραπεζικού συστήματος – Συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα (ΤτΕ)
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Την αναγκαιότητα ύπαρξης και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων στην ελληνική αγορά, πέραν των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά και ενίσχυσης της ρευστότητας και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΤτΕ για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστύματος και τόνισε ότι «οι τράπεζες, μετά την επιτυχή έκβαση των stress tests, οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πολιτών».
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι μια αγορά, η οποία, στην κυριολεξία, δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης», συμπληρώνοντας ότι «οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν προς την κατεύθυνση αυτή, να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες αλλά και στη δική τους εξυγίανση».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει σταθερά ότι «πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στη χώρα μας το λεγόμενο ολιγοπώλιο του τραπεζικού συστήματος».
Υπάρχουν μόνον τέσσερις συστημικές τράπεζες και είναι αναγκαίο να υπάρξει η ακώλυτη, η χωρίς μεγάλους περιορισμούς παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά, σημείωσε, διότι αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία.
Τέλος, αναφέρθηκε και στα κεφάλαια ύψους 11,4 δισ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση, για το οποίο «η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει, σε κάθε περίπτωση, το "μαξιλάρι", που θα δώσει τη δυνατότητα να στηριχθούν επενδυτικές διαδικασίες αλλά και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν γενικότερα και συνολικότερα την οικονομική κατάσταση της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης