Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Duracell εξαγοράζει η επενδυτική του Warren Buffett, έναντι ποσού που ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια

Την Duracell εξαγοράζει η επενδυτική του Warren Buffett, έναντι ποσού που ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια
Το ποσό θα καλυφθεί με ρευστό και μετοχές
Σε συμφωνία ύψους πάνω από 7 δισ. δολάρια προχώρησε η Berkshire Hathaway, του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett, με τον εμπορικό κολοσσό Procter and Gamble, για την εξαγορά της εταιρείας μπαταριών Duracell.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, όπως διέρρευσαν σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, το ποσό εξαγοράς, αναμένεται να καλυφθεί εν μέρει με ρευστό (1,7 δισ. δολάρια) και εν μέρει με μετοχές (4,7 δισ. δολάρια).
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πλήρη εικονική ρευστοποίηση των μετοχών της P&G, που βρίσκεται στο πορτοφόλιο της Berkshire.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγο καιρό αφότου η P&G ανακοίνωσε ότι προτίθεται να περικόψει τα brands που διαχειρίζεται, ενώ αναμένονται και άλλες πωλήσεις.
Να σημειωθεί ότι η P&G είχε εξαγοράσει την Duracell από την...Berkshire το 2005, στα πλαίσια της εξαγοράς της Gillette, μια επένδυση ύψους 57 δισ. δολαρίων.
Σχετικά με την συμφωνία αυτή, ο W. Buffett δήλωσε πως, «ανέκαθεν ήμουν ενθουσιασμένος από την Duracell, τόσο ως καταναλωτής, όσο και ως μακροχρόνιος επενδυτής της P&G και της Gillette», ενώ συμπλήρωσε πως «η Duracell είναι ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά, με ποιοτικά προϊόντα, και ταιριάζει στην Berkshire Hathaway».
Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο β’ τρίμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης