Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Επιτυχής η ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests των τραπεζών παρά τις σοβαρές δυσκολίες

Στουρνάρας (ΤτΕ): Επιτυχής η ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests των τραπεζών παρά τις σοβαρές δυσκολίες
Κατά τη Συνολική Αξιολόγηση εξετάστηκαν εξονυχιστικά σχεδόν 7.000 φάκελοι δανείων
Επιτυχή χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests των τραπεζών, παρά τις σοβαρές δυσκολίες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Μουσείου της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο κ. Στουρνάρας και παρόντες στο κτίριο της οδού Αμερικής ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα από ελληνικής πλευράς: τραπεζίτες και στελέχη τραπεζών, εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών, των εκτιμητών και των συμβούλων, καθώς και η ομάδα της Τράπεζας της Ελλάδος, που έφερε σε πέρας αυτό το έργο.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξήρε τη συμβολή όλων στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας και τις σοβαρές δυσκολίες που είχαν μπροστά τους, όταν, πριν από έναν χρόνο, ξεκινούσε το έργο: το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και την ενοποιημένη μεθοδολογία που εφήρμοσαν για πρώτη φορά όλες οι εθνικές εποπτικές αρχές.
Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε ότι κατά τη Συνολική Αξιολόγηση εξετάστηκαν εξονυχιστικά σχεδόν 7.000 φάκελοι δανείων, μαζί με τις εγγυήσεις τους, με την πολύτιμη συμβολή των διεθνών ελεγκτικών εταιρειών (Ernst&Young, Deloitte, KPMG, Grant Thornton), καθώς και των εκτιμητών πλοίων (VesselsValue) και ακινήτων (NAI Hellas), όπως επίσης και των εξωτερικών συμβούλων (Oliver Wyman, BlackRock, Rothschild), που είχαν προσληφθεί για τη συγκεκριμένη άσκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης