Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκρήξεις πυροβολικού συνταράσσουν το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ

Ουκρανία: Εκρήξεις πυροβολικού συνταράσσουν το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ
Σε αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας προβαίνουν Ουκρανία και φιλορώσοι αυτονομιστές
Ισχυρές εκρήξεις και πυρά από πυροβολικό συνταράσσουν το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία σήμερα, Δευτέρα, παρά τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης να μπει τέλος στις συμπλοκές που καθιστούν εύθραυστη την εκεχειρία στην περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κοντά στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο παρατηρούνται πυρά από μονάδες πυροβολικού σε αρκετά σημεία, ενώ ακούγονται συχνά εκρήξεις σε νέες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε την 5η Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις ενός ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών, Αντρέι Πουργκίν, την Κυριακή, οι αυτονομιστές ήρθαν σε συμφωνία με τις ουκρανικές δυνάμεις προκειμένου να σταματήσουν οι μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, το οποίο διεκδικούν και οι δύο πλευρές.
Ωστόσο από την πλευρά των Ουκρανών τονίζεται ότι η συμφωνία επέτρεπε μόνο να περισυλλεχθούν οι νεκροί και οι τραυματισμένοι από το αεροδρόμιο.
Οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη ότι παραβιάζει την εκεχειρία, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί δραματικά από τότε που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, τις οποίες τόσο η Ουκρανία όσο και η Δύση δεν αναγνωρίζουν, σημειώνοντας ότι παραβιάζουν τη συμφωνία εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης