Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέες προκλήσεις από την ΠΓΔΜ - «Η Ελλάδα ζει ακόμη στο παρελθόν» - Επίθεση εναντίον του Ευ. Βενιζέλου

Nέες προκλήσεις από την ΠΓΔΜ - «Η Ελλάδα ζει ακόμη στο παρελθόν» - Επίθεση εναντίον του Ευ. Βενιζέλου
Η Αθήνα εμμένει σε μία σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό
Σκληρή επίθεση εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, ορμώμενο από τις θέσεις της Ελλάδας για το φλέγον ζήτημα της ονομασίας.
Ανταπαντώντας στην αξίωση της Ελλάδας για μία λύση «erga omnes», δηλαδή που θα ισχύει έναντι όλων, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SDSM διαμήνυσε πως η «η θέση για erga omnes συνιστά μη λογικό αίτημα της Ελλάδας, το οποίο δεν οδηγεί προς την επίλυση του προβλήματος. Με τέτοιες θέσεις, ο Έλληνας υπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι αντί να έχει ως γνώμονα τις ευρωπαϊκές πολιτικές του 21ου αιώνα, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό, η Ελλάδα, δυστυχώς, ζει ακόμη στο παρελθόν».
«Oι λανθασμένες πολιτικές του N. Gruevsky σχετικά με τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το δικαστικό σύστημα και τους κρατικούς θεσμούς, επιτρέπουν την εκμετάλλευση τους από την ελληνική πολιτική και από κάθε μη καλοπροαίρετο πολιτικό απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας» συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση.
Aς σημειωθεί πως ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον ελληνικό Τύπου, έκανε λόγο για μία σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης