Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαισιόδοξος ο Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας) για την πορεία επίλυσης της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Απαισιόδοξος ο Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας) για την πορεία επίλυσης της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
«Δεν υπάρχει λόγος για αισιοδοξία στην παρούσα κατάσταση», είπε ο κ. Steinmeier
Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεται κανείς αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στην παρούσα κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.
Μάλιστα ο γερμανός υπουργός από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, σημείωσε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να εφαρμόσουν την εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Δεν υπάρχει λόγος για αισιοδοξία στην παρούσα κατάσταση», είπε ο κ. Steinmeier στην κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του, S. Lavrov.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να εργαστούμε σκληρά για να πείσουμε τους εμπλεκόμενους ότι η ειρηνευτική διαδικασία η οποία είχε αρχίσει, προφανώς δεν θα λειτουργήσει από μόνη της», πρόσθεσε.
Ο Γερμανός υπουργός, στην πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχα από τον περασμένο Φεβρουάριο, είπε επίσης ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, βλέπουμε για άλλη μια φορά να επικρατεί βουβαμάρα αντί για τον διάλογο, απομόνωση αντί για ανταλλαγή και αντιπαράθεση αντί για συνεργασία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης