Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ισπανός ΥΠΟΙΚ): Περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας έως 1%, χάρη στην ΕΚΤ και την πτώση του πετρελαίου

De Guindos (ισπανός ΥΠΟΙΚ): Περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας έως 1%, χάρη στην ΕΚΤ και την πτώση του πετρελαίου
Οι φόβοι για μια τρίτη ύφεση στην Ευρωζώνη έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά μετά τα στοιχεία για την οικονομική ανάκαμψη του γ' τριμήνου, σημείωσε
Η ισπανική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί μεταξύ 0,5% και 1% επιπλέον τους επόμενους τέσσερις με έξι μήνες, σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos, χάρη στα μέτρα που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, του θετικού αντίκτυπου που μπορεί να έχουν οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου, αλλά και της διολίσθησης του ευρώ.
Μάλιστα, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η οικονομία της Ισπανίας θα αναπτυχθεί περισσότερο έναντι των υπολοίπων οικονομιών της ζώνης του ευρώ τα επόμενα τρίμηνα.
Επίσης, τόνισε ότι οι εξαγωγές έχουν διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο, χάρη στη διεθνοποίηση των ισπανικών επιχειρήσεων και συμπλήρωσε ότι, αν και η εσωτερική ζήτηση είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, οι εξαγωγές θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν πηγή ανάπτυξης.
Οι φόβοι για μια τρίτη ύφεση στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών, έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά μετά τη γνωστοποίηση των προκαταρκτικών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου του 2014, που κατέδειξαν ανάπτυξη 0,2% στην Ευρωζώνη έναντι 0,1% του β' τριμήνου φέτος.
Παράλληλα, ο Luis de Guindos χαρακτήρισε «λογική» την ανησυχία που υπάρχει, πρόσθεσε ωστόσο ότι, αν και αυτά τα επίπεδα ανάπτυξης είναι μέτρια, είναι πολύ καλύτερα του αναμενόμενου.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το οικονομικό πλαίσιο βρίθει αβεβαιοτήτων, όχι όμως σκιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης