Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην 24ωρη απεργία στις 27/11 θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Στην 24ωρη απεργία στις 27/11 θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη στις 12 τα μεσάνυχτα
Την συμμετοχή της στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ως αποτέλεσμα τα πλοία όλων των κατηγοριών θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00.01 έως και την λήξη στις 12 τα μεσάνυχτα.
Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, διακηρύσσει ότι «θα υπερασπιστεί σθεναρά κάθε συνάδελφο, που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία, ενώ απαιτεί την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων, με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών».
Επιπλέον, ζητάει την επανεξέταση των διατάξεων και των αποφάσεων του υπουργείου, με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας- Ιταλίας, αλλά και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών.
Τέλος, ζητάει την άμεση λήψη μέτρων υπέρ των συνταξιούχων ναυτικών, όπως την εξαίρεσή τους από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων που υπέστησαν την τελευταία διετία, επαναφορά του Οίκου Ναύτου, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης