Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Tην άμεση δημοσιοποίηση της σύμβασης για το Ελληνικό ζητά η αγορά - Να τηρηθεί η δέσμευση του Οδ. Αθανασίου (Lamda)

Tην άμεση δημοσιοποίηση της σύμβασης για το Ελληνικό ζητά η αγορά - Να τηρηθεί η δέσμευση του Οδ. Αθανασίου (Lamda)
Να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τους όρους παραχώρησης του μεγαλύτερου παραθαλάσσιου φιλέτου της Ευρώπης
Eν αναμονή της δημοσιοποίησης της σύμβασης που υπέγραψε η Lamda Development με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό και η οποία παραμένει ακόμη εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό, βρίσκονται φορείς και πολίτες της χώρας.
Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, η σύμβαση θα δοθεί στη δημοσιότητα, μετά την κύρωσή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Aυτό έγινε, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το "πράσινο φως" και ως εκ τούτου όλοι αναμένουν να δοθεί στη δημοσιότητα η σύμβαση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η σύμβαση είναι καθ'όλα "νόμιμη" ή περιέχει ιδιαίτερα ωφελήματα προς τον ανάδοχο εις βάρος του δημοσίου, ή άλλες χαριστικές διατάξεις.
Πάντως ακόμη και μετά την κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού από το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τελικό στάδιο.
Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να γίνει είναι να υποβληθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο ΣτΕ και, εφόσον εγκριθούν οι χρήσεις γης, να εκδοθεί το απαιτούμενο προεδρικό διάταγμα.
Ακολούθως, η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή.
Πρόκειται για αρκετά βήματα, τα οποία θα απαιτήσουν και σημαντικό χρονικό διάστημα έως ότου υλοποιηθούν, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι οι πρώτες εργασίες δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν από το 2016.

E.M.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης