Νεκρός ένας Έλληνας πολίτης στο Ντονέτσκ της Αν. Ουκρανίας - Πολεμούσε στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών

Νεκρός ένας Έλληνας πολίτης στο Ντονέτσκ της Αν. Ουκρανίας - Πολεμούσε στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών
Έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων
Ένας Έλληνας πολίτης προστέθηκε στα εκατοντάδες θύματα των σφοδρών συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας παρά τη συμφωνία για εκεχειρία στην περιοχή.
Ειδικότερα ο 49χρονος Έλληνας έχασε χθες τη ζωή του από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔ του Ντονιέτσκ», που έχει αποσχισθεί από την Ουκρανία.
Οι πληροφορίες για τον θάνατό του άντρα, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, είναι έως στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό ήταν ιστορικός και είχε πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.
Όπως είχε εκμυστηρευθεί στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο πριν από μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στους φιλορώσους αντάρτες και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.
«Δεν θα μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε.
Έκτοτε το ΑΜΠΕ είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει μαζί του.
Τότε είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.
Σε επικοινωνία την οποία είχε το ΑΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS