Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μερική βελτίωση στα δημοσιονομικά τον Οκτώβριο – Μειώθηκε κατά 2,4% το έλλειμμα, στα 7,7 δισ. στερλίνες

Βρετανία: Μερική βελτίωση στα δημοσιονομικά τον Οκτώβριο – Μειώθηκε κατά 2,4% το έλλειμμα, στα 7,7 δισ. στερλίνες
Ελπίδες ταχύτερης ανάκαμψης των δημοσιονομικών της χώρας
Ελαφρά βελτίωση καταγράφηκε στα δημοσιονομικά της Βρετανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή, επιτρέποντας στον βρετανό υπουργό Οικονομικών να ελπίζει ότι ο προϋπολογισμός ενδεχομένως να ανακάμψει με γρηγορότερο ρυθμό πριν από τις γενικές εκλογές του 2015.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, ONS, ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα, εξαιρουμένων των ελεγχόμενων από το κράτος τραπεζών, ανήλθε σε 7,706 δισ. στερλίνες τον Οκτώβριο, μειωμένος κατά 2,4% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι ανέμεναν διαμόρφωσή του στα 7,9 δισ. στερλίνες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του βρετανού υπουργού Οικονομικών, George Osborne, τον Μάρτιο, στόχος ήταν η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος περισσότερο από 10% κατά τη διάρκεια του επόμενου δωδεκαμήνου, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα να καταδεικνύουν ότι είναι λιγοστά τα περιθώρια «ικανοποίησης» των ψηφοφόρων πριν τις εθνικές εκλογές του Μαΐου.
Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, τους πρώτους επτά μήνες του οικονομικού έτους, ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα, εξαιρουμένων των τραπεζών, ήταν 64,1 δισ. στερλίνες, υψηλότερος κατά 6,1% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013.
Μέχρι τώρα το 2014, τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας δεν έχουν επωφεληθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, κυρίως εξαιτίας του χαμηλού ρυθμού αύξησης των μισθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης