Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελλάδα - Αλβανία: Προωθούν συνεργασία στον τουρισμό

Ελλάδα - Αλβανία: Προωθούν συνεργασία στον τουρισμό
Σύντομα πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού
Στρατηγικό τομέα της οικονομίας της Αλβανίας χαρακτηρίζει τον τουρισμό η Αλβανίδα υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εγκλαντίνα Γκιερμένι και απευθύνει πρόσκληση σε Έλληνες επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο στη χώρα της, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ευρείες δυνατότητες συνεργασίας Αλβανίας - Ελλάδας, πέρα από την ανταλλαγή τουριστών.
Σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γκιερμένι ανήγγειλε ότι σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού και ότι βλέπει ως μεγάλη ευκαιρία τη σύμπραξη της Αλβανίας με την Ελλάδα και το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.
"Πριν από μερικούς μήνες επισκέφθηκα την Αθήνα, όπου συμμετείχα σε συνάντηση με όλους τους υπουργούς Τουρισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.
Συζήτησα με την υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν επίσης πολύ πρόθυμη και ανοιχτή για συνεργασία" επισήμανε η κ. Γκιερμένι.
"Είμαστε στη διαδικασία των συζητήσεων για κοινή συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων, μεταξύ των δύο υπουργείων.
Παραμένουν κάποια τεχνικής φύσης ζητήματα και πολύ σύντομα θα υπογράψουμε τη συμφωνία συνεργασίας, η οποία συνίσταται στην παροχή γνώσεων και εμπειριών από ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του τουρισμού και στις προδιαγραφές των υπηρεσιών του τουρισμού.
Όλη η επιτυχία της Ελλάδας στο πεδίο του τουρισμού, καθώς έχει μία μακρά ιστορία στην ανάπτυξη του τουρισμού, θα είναι ωφέλιμη για την Αλβανία" τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης