Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των συντριμιών της πτήσης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των συντριμιών της πτήσης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Απομακρύνθηκαν όλα τα συντρίμμια από τον τόπο της τραγωδίας της 17ης Ιουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας
Μια επιχείρηση που διήρκεσε μία εβδομάδα κι αποσκοπούσε στην απομάκρυνση όλων των συντριμμιών τα οποία απέμεναν στον τόπο όπου κατέπεσε το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines την 17η Ιουλίου ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ολλανδίας.
Ένα φορτηγό τρένο μετέφερε τα κομμάτια του Μπόινγκ στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας. Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν στην Ολλανδία για να αναδομηθεί το αεροσκάφος, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της καταστροφής.
«Παρά τις περίπλοκες συνθήκες και τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή, η ομάδα μπόρεσε να εργαστεί όπως είχε σχεδιαστεί», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ολλανδικές αρχές.
«Μερικά τμήματα των συντριμμιών ήταν πολύ μεγάλα για να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς και έφθασαν στο Χάρκοβο με φορτηγά χθες», διευκρινίστηκε ακόμη στην ανακοίνωση.
Η συντριβή, η οποία δυτικές χώρες και το Κίεβο λένε ότι προκλήθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες, στοίχισε τη ζωή και στους 298 ανθρώπους που επέβαιναν στο επιβατικό αεροσκάφος.
Τα δύο τρίτα των επιβατών ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS